abadeon Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 27 Lipca 2020 Śliczne wyroby, szczególnie ten salcesonik wygląda ładnie. Gratuluje. Mam tylko pytanie o sposób peklowania ozorków. Robię nieraz salcesony i często zdarza mi się, że środek bywa siny. Przyznam szczerze, że nastrzykiwanie ozorka idzie topornie. Znacie jakiś "magiczny" sposób bo te Twoje wyglądają mistrzowsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 27 Lipca 2020 Po prostu musi być nastrzyk.... albo przetnij na połowę wzdłuż... może się uda dobrze zapeklować Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Śliczne wyroby, szczególnie ten salcesonik wygląda ładnie. Gratuluje. Mam tylko pytanie o sposób peklowania ozorków. Robię nieraz salcesony i często zdarza mi się, że środek bywa siny. Przyznam szczerze, że nastrzykiwanie ozorka idzie topornie. Znacie jakiś "magiczny" sposób bo te Twoje wyglądają mistrzowsko. Dziękuję bardzo Szczerze, nigdy nie robiłam nastrzyku i w miarę dobrze to peklowanie przebiega. Może faktycznie spróbuj przeciąć wzdłuż jak podpowiada Andrzejek. Edytowane 27 Lipca 2020 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieloś Opublikowano 27 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 27 Lipca 2020 (edytowane) Po prostu musi być nastrzyk.... albo przetnij na połowę wzdłuż... może się uda dobrze zapeklować PozdrawiamJJa przecinam wzdłuż i zawsze są zapeklowane Edytowane 27 Lipca 2020 przez Wieloś wieloś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abadeon Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 29 Lipca 2020 Ok. Dziekuję za rady. Ja staram się je nastrzykiwać, ale z mizernym skutkiem. Pekluję później w solance 12% około 2-3dni. Może tutaj coś jest nie tak? Za krótko? Za słabo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 29 Lipca 2020 Ja pekluje w calosci 5 dni ,nie nastrzykuje . ale u nas sa male ozory 2 szt nie waza wiecej jak 500 g , https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 16 Września 2020 (edytowane) Oto ona.. Necówka. Taki jej przekrój, trochę uciekła polędwiczka na bok ale myślę że mi wybaczycie Może ktoś zada pytanie dlaczego, o jedno jajko za duzo Korzystałam z przepisu EAnny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7880-nec%C3%B3wka-eanny/ Edytowane 16 Września 2020 przez @halusia@ Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 16 Września 2020 Oto ona.. Necówka. Prawdziwa necówka w błonie otokowej Dawno nie robiłam Muszę się zakręcić koło siatki bo narobiłaś mi apetytu Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 16 Września 2020 Halinko, dziękuję za przypomnienie wyrobu. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 16 Września 2020 Ja kupuję klopsy otoczone nycówką w małym prywatnym sklepie w mieście. Mogę zamówić same siatki ale kupuję wraz klopsem. W tym sklepiku kupuję ale na zamówienie również flaczki takie szare nie bielone, które samemu trzeba pokroić. W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 21 Września 2020 Prawdziwa necówka w błonie otokowej Dziękuję Aniu. Tak naprawdę to dzięki koledzy z grupy na FB mogłam osobiście zrobić bazując na Twoim przepisie. Halinko, dziękuję za przypomnienie wyrobu. Ja kupuję klopsy otoczone nycówką w małym prywatnym sklepie w mieście. Jeśli masz sprawdzone miejsce Papcio to dlaczego nie. Tak naprawdę pierwszy raz miałam okazję spróbować Necówki na zlocie w Napoleonowie, wyrób Ani. Bardzo mi smakowała na ciepło, u mnie jest spożywana na zimno. Smakuje domownikom Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 21 Września 2020 kupuję klopsy otoczone nycówką Polecam stosowanie siatki do klopsów obiadowych, szczególnie zrobionych z chudego mięsa.To jest zupełnie nowa jakość; siateczka tłuszczowa znakomicie zapobiega wyciekom osocza i wyrób jest delikatny i soczysty.O specyficznym smaczku nawet nie wspomnę Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Z ostatniej produkcji Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Ojjj Halusiu, chyba u mistrza Arkadiusza byłaś na ćwiczeniach !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Ale smacznie wyglądają Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Ale smacznie wyglądają Dziękuję Wróbelku, już '' zjedlim'' Nie wiem jak u Reni Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Nie jadłem cwaniaka chyba z 10lat (jak nie dłużej) pomału chyba dojrzewam aby o nim poczytać i wykonać. już '' zjedlim'' Nie dziwię się Wam, już sama fotka zachęca do pożarcia Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Ale smacznie wyglądają już '' zjedlim'' Nie wiem jak u Reni Co dużo mówić -był pyszny..... .Halinko, po prostu zniknął Edytowane 29 Stycznia 2021 przez ReniaS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Co dużo mówić -był pyszny..... . Halinko, po prostu zniknął No tak, może jeszcze poszukamy u Asi Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 29 Stycznia 2021 (edytowane) Wygląd pierwsza klasa. Tak trzymaj. Edytowane 29 Stycznia 2021 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Nie jadłem cwaniaka chyba z 10lat Zapraszam - mam od Arkadiusza - jak zawsze świetny Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Wygląd pierwsza klasa. Tak trzymaj. Dzięki. Jak dla mnie za dużo skórek, ale podobno tak musi być Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Z ostatniej produkcji Piękne salcesony w kątnicach Mam do nich słabość Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 29 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 29 Stycznia 2021 Salcesony piękne jak generały ...po prostu bajo bongo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 29 Stycznia 2021 @halusia@, dnia 29 Sty 2021 - 13:52, napisał: Z ostatniej produkcji Piękne salcesony w kątnicach Mam do nich słabość Dziękuję Aniu Zdecydowanie wolę kątnice od żołądków , już nawet mi ten zapach nie przeszkadza Salcesony piękne jak generały ...po prostu bajo bongo Dziękuję Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi