Skocz do zawartości

Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko..


Rekomendowane odpowiedzi

Śliczne wyroby, szczególnie ten salcesonik wygląda ładnie. Gratuluje. Mam tylko pytanie o sposób peklowania ozorków. Robię nieraz salcesony i często zdarza mi się, że środek bywa siny. Przyznam szczerze, że nastrzykiwanie ozorka idzie topornie. Znacie jakiś "magiczny" sposób bo te Twoje wyglądają mistrzowsko.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Śliczne wyroby, szczególnie ten salcesonik wygląda ładnie. Gratuluje. Mam tylko pytanie o sposób peklowania ozorków. Robię nieraz salcesony i często zdarza mi się, że środek bywa siny. Przyznam szczerze, że nastrzykiwanie ozorka idzie topornie. Znacie jakiś "magiczny" sposób bo te Twoje wyglądają mistrzowsko.

 

 

Dziękuję bardzo  :)

Szczerze, nigdy nie robiłam  nastrzyku i w miarę dobrze to peklowanie przebiega. 

Może faktycznie spróbuj przeciąć wzdłuż jak podpowiada Andrzejek. 

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja pekluje w calosci 5 dni ,nie nastrzykuje . ale u nas sa male ozory 2 szt nie waza wiecej jak  500 g ,

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Oto ona.. Necówka. Taki jej przekrój, trochę uciekła polędwiczka na bok ale myślę że mi wybaczycie :rolleyes: 

Może ktoś zada pytanie dlaczego, o jedno jajko za duzo :facepalm: 

Korzystałam z przepisu EAnny

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7880-nec%C3%B3wka-eanny/

 

post-43626-0-08997900-1600263949_thumb.jpgpost-43626-0-39436000-1600263978_thumb.jpgpost-43626-0-74763300-1600263992_thumb.jpgpost-43626-0-24822700-1600264015_thumb.jpgpost-43626-0-18676100-1600264027_thumb.jpgpost-43626-0-35296700-1600264051_thumb.jpgpost-43626-0-20063900-1600264067_thumb.jpg

Edytowane przez @halusia@

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Oto ona.. Necówka.

Prawdziwa necówka w błonie otokowej  :clap: 

Dawno nie robiłam  :)

Muszę się zakręcić koło siatki bo narobiłaś mi apetytu   :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja kupuję klopsy otoczone nycówką w małym prywatnym sklepie w mieście. Mogę zamówić same siatki ale kupuję wraz klopsem. W tym sklepiku kupuję ale na zamówienie również flaczki takie szare nie bielone, które samemu trzeba pokroić.

 W życiu dwa dni są najważniejsze:
 Ten w którym się urodziłeś.
  I ten kiedy zrozumiałeś po co

                           M.Twain

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Prawdziwa necówka w błonie otokowej   
 

 

Dziękuję Aniu. Tak naprawdę to dzięki koledzy z grupy na FB mogłam osobiście zrobić bazując na Twoim przepisie.  :clap:

 

 

 

Halinko, dziękuję za przypomnienie wyrobu.
 

 

:)  :thumbsup:

 

 

Ja kupuję klopsy otoczone nycówką w małym prywatnym sklepie w mieście.
 

 

Jeśli masz sprawdzone miejsce Papcio to dlaczego nie. Tak naprawdę pierwszy raz miałam okazję spróbować Necówki na zlocie w Napoleonowie, wyrób Ani. Bardzo mi smakowała na ciepło, u mnie jest spożywana na zimno. 

Smakuje domownikom   :tongue:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

kupuję klopsy otoczone nycówką

Polecam stosowanie siatki do klopsów obiadowych, szczególnie zrobionych z chudego mięsa.

To jest zupełnie nowa jakość; siateczka tłuszczowa znakomicie zapobiega wyciekom osocza i wyrób jest delikatny i soczysty.

O specyficznym smaczku nawet nie wspomnę  :laugh:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...

Nie jadłem cwaniaka chyba z 10lat (jak nie dłużej) pomału chyba dojrzewam aby o nim poczytać i wykonać.

 

 

 

już '' zjedlim''

Nie dziwię się Wam, już sama fotka zachęca do pożarcia  :yes: 

Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacie
M.Rej


Popieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wygląd pierwsza klasa. :clap: Tak trzymaj. :thumbsup:

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie jadłem cwaniaka chyba z 10lat
Zapraszam - mam od Arkadiusza - jak zawsze świetny  :thumbsup:

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Z ostatniej produkcji 

Piękne salcesony w kątnicach  :thumbsup:  :clap: 

 Mam do nich słabość  :facepalm:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

@halusia@, dnia 29 Sty 2021 - 13:52, napisał: Z ostatniej produkcji  Piękne salcesony w kątnicach       Mam do nich słabość 
 

 

Dziękuję Aniu  :)

Zdecydowanie wolę kątnice od żołądków , już nawet mi ten zapach nie przeszkadza  :facepalm:

 

 

 

Salcesony piękne jak generały ...po prostu bajo bongo   
 

 

Dziękuję  :rolleyes:

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.