Skocz do zawartości

Szarpak na zamówienie


Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam maszynkę elektryczną Zelmer nr 8, chciałbym kupić szarpak o jednym otworze, takich w sprzedaż nie widziałem ( są w sprzedaży z 3 otworami ).

Może ktoś ma namiary na producenta sitek do maszynek który wykonuje zamówienia indywidualne. Pozdrawiam, Marek

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

chciałbym kupić szarpak o jednym otworze,

 

zobacz w sitka.com.pl   może zrobią .

 

 

Można praktycznie zrobić z minimum dwoma otworami - teoretycznie można zrobić i z jednym, ale żaden fachman nie da na to gwarancji ze względu na obciążenia poprzeczne

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Posiadam maszynkę elektryczną Zelmer nr 8, chciałbym kupić szarpak o jednym otworze, takich w sprzedaż nie widziałem ( są w sprzedaży z 3 otworami ).

Może ktoś ma namiary na producenta sitek do maszynek który wykonuje zamówienia indywidualne. Pozdrawiam, Marek

Jak o jednym otworze?

W jakim celu?

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

jumbo
--------------
"Ludzie są głupi, nie źli.
Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.
Głupiec nie pomyśli.
Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,
dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego."

 

 

"- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć."
"Ostatnie życzenie"
Sapkowski

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja mam szarpak o jednym otworze .Jest to mala maszynka ze slimakiem bez sitka i noza zakonczona lejkiem . Dziala idealnie bo slimak tnie mieso i je uplastycznia . Rozmiar lejka ma znaczenie jak mocno to ma byc zrobione jak tez ile razy przepuszcze mieso .

 

Sory ze bez polskich znakow .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Witam

Posiadam maszynkę elektryczną Zelmer nr 8, chciałbym kupić szarpak o jednym otworze, takich w sprzedaż nie widziałem ( są w sprzedaży z 3 otworami ).

Może ktoś ma namiary na producenta sitek do maszynek który wykonuje zamówienia indywidualne. Pozdrawiam, Marek

Jak o jednym otworze?

W jakim celu?

 

miro

Chcę uzyskać grube kawałki mięsa potrzebne do zrobienia kiełbas z dużymi kawałkami mięsa. Na szarpaku o trzech otworach, i nożu o dwóch ostrzach, kawałki mięs są niewystarczająco duże. Może szarpak o dwóch lub jednym otworze pozwoli uzyskać grube kawałki.

Pozdrawiam

[Dodano: 19 sty 2019 - 12:08]

Ja mam szarpak o jednym otworze .Jest to mala maszynka ze slimakiem bez sitka i noza zakonczona lejkiem . Dziala idealnie bo slimak tnie mieso i je uplastycznia . Rozmiar lejka ma znaczenie jak mocno to ma byc zrobione jak tez ile razy przepuszcze mieso .

 

Sory ze bez polskich znakow .

Henio

Dziękuję za propozycję, na pewno wypróbuję .

Pozdrawiam

[Dodano: 19 sty 2019 - 12:11]

jumbo

Obejrzałem ten szarpak o dwóch otworach, być może dzięki niemu uzyskam grube kawałki mięsa.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Może szarpak o dwóch lub jednym otworze pozwoli uzyskać grube kawałki. Pozdrawiam

 

To je nożem pokrój i będziesz miał większe kawałki 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kawałki mięs są niewystarczająco duże

 

 

Podaj definicje, jakie kawałki chcesz uzyskać

 

 

 

Może szarpak o dwóch lub jednym otworze pozwoli uzyskać grube kawałki

 

O co chodzi z tym 1 otworem? Zapodaj jakiś szkic, bo nie bardzo rozumiem jak taki szarpak miał by wyglądać Bo zapodany link przez Dziadka, pokazuje "największy:" możliwy szarpak 

 

 

 

    

 

To je nożem pokrój i będziesz miał większe kawałki 

 

Jeżeli kawałki miały by być aż tak doże, to chyba w tym przypadku (Zelmer 8) jedyne rozwiązanie.

No jeszcze możesz obciąć ramie nożyka, ale wtedy może się kleszczyć i haczyć 

Lub zaostrzyć krawędź od strony ataku, tak aby pchane mięso przez ślimak było przez ta krawędź cięte, musisz poświecić jeden nożyk i obciąć mu wszystkie ramiona, tak aby zastosować go tylko jako dystans pomiędzy ślimakiem za szarpakiem

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

Może szarpak o dwóch lub jednym otworze pozwoli uzyskać grube kawałki. Pozdrawiam

 

To je nożem pokrój i będziesz miał większe kawałki 

 

arkadiusz

Ja chcę mieć duże kawałki mięsa szarpane, do krojenia gotowej kiełbasy użyję noża.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ja chcę mieć duże kawałki mięsa szarpane,

 

 Do czego Ci te szarpane.? 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kawałki szarpane przenikają się wzajemnie, krojone nożem nie będą tworzyć jednolitej struktury.

 

Ja wysiadam. :facepalm: .Szkoda czasu na bicie piany. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Posiadam maszynkę elektryczną Zelmer nr 8, chciałbym kupić szarpak o jednym otworze,

Jak to sobie wyobrażasz konstrukcyjnie? 

I materiałowo też?

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szarpak o jednym otworze miałby wyglądać  jak poniżej na fotce Załączone miniatury

 

Cos takiego nie będzie działać, mięso będzie miażdżone/wyciskane, za mała ilość otworów do skoku ślimaka

 

Poza tym szarpak NIE szarpie mięsa, on tak się tylko nazywa  :laugh:

Do rozszarpania mięsa proponuje dzikie zwierzęta lub materiały wybuchowe  :laugh:  :facepalm:

Podany powód dlaczego chcesz to zrobić, jest raczej poza dyskusja, wskazuje to tylko na fakt iż za mało czytałeś to forum

Edytowane przez TOSHIBA

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Szkoda twojego czasu marula.

Z 8-ki nie uzyskasz dużych kawałków.

Teoria o nie przenikaniu mięsa krojonego, cokolwiek to znaczy,to jakieś bajki wyssane z palca.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak chcesz uplastycznić pokrojone to :

- przepuść przez maszynkę bez noża i sitka razy kilka maszynka Alfa 10 lub wyżej lub

- zbij/pobij  tłuczkiem lub

- mocno masuj mieszaj

Inaczej się chyba nie da ? .Szarpak o jednej nerce to droga donikąd

 

 

Ps

Popatrz na przepisy dotyczące szynkowej tam są myki co i jak

Edytowane przez Maciekzbrzegu
Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

miałby wyglądać jak poniżej

Marula3- jak już musisz to dwunerkowy -  Wybacz -Twój pomysł nie jest ani dobry ani praktyczny - SiBy Ci wszystko już powiedzieli . Ja np. czasami uplastyczniam większe kawałki na szynkowarowe w robocie do ciasta - najpierw Hak , później mieszadło K. Zastanów się dlaczego produktu wg Twego pomysłu nie ma ?

Edytowane przez Muski

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Robot kuchenny i hak "K" potwierdzam sie sprawdza tez uzywam  :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

To już zamiast kombinować jak koń pod gore, mimo ze powód jest ....... :)  to już lepiej kupić większą maszynkę, która będzie miała odpowiednio duży szarpak  :)

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.