ewidencja Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dzięki. Właśnie się parzy: Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Dzięki. Właśnie się parzy: 003.JPGPowietrza dużo. Dziwne w kaszance, suchą masę zrobiłeś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak. Masa dość sucha, ale smak obłędny. Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Tak. Masa dość sucha, ale smak obłędny.Czego nie dodałeś tłustego, rosołu z gotowania mięs? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewidencja Opublikowano 20 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 20 Czerwca 2015 Oko mistrza wszystko zauważy. Rosół dodałem, ale do ... kaszy Cytuj Chcesz zbudować wędzarnię? http://wedlinydomowe.pl/budowa-wedzarni-i-wedzenie/budowa-wedzarni/1416-od-projektu-do-wedzonek-czyli-jak-wojtek-minor-budowal-wedzarnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Lata minęły od czasu gdy ostatnio jadłem kaszankę. Nawet zapomniałem jak ją bardzo lubię. Zdecydowałem nareszcie zakończyć ta przerwę i przedwczoraj zrobiłem trochę tego polskiego specjału. Kaszanka wyborowa na podstawie WD 21, ale także z pomocą postów Arkadiusza, Paweljacka i innych. http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1130765_zpsmxowbeea.jpg http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1130769_zpsfr5nnvru.jpg http://img.photobucket.com/albums/v310/KMG99/1-Hobby%20Shots/P1130771_zpsicopy66s.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Ładne Ci wyszły te kaszaneczki. Krwi chyba dodałeś oszczędnie? Kaszanka to jedna z moich ulubionych wędlin podrobowych.Ostatnio zrobiłam ją na mięsie dzika (od kości i krwawe) i dziczych płuckach. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 (edytowane) ale także z pomocą postów Arkadiusza, Wątróbki nie widzę. Krwi chyba dodałeś oszczędnie? Ja sądzę,że akurat.Zwiększenie ilości krwi powoduje ciemny kolor kaszanki. Ostatnio zrobiłam ją na mięsie dzika (od kości i krwawe) i dziczych płuckach I jak wyszło.? Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 7 Sierpnia 2015 I jak wyszło.? Bardzo mięsnie, bardzo ciemno i przepysznie.Jak wyciągnę do grilowania to zrobie fotkę i wstawię do "dziczka" Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Ja tez lubie bardzo kaszanke i nawet dobra mi wychodzi , ale w rodzinie jem ja tylko sama , dobrze ze chociaz z mala pomoca kolegi , bo 5kg to sama bym jadla caly rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 (edytowane) Ładne Ci wyszły te kaszaneczki.Dziękuje Krwi chyba dodałeś oszczędnie?Wcale nie oszczędzałem i sam jestem zdziwiony ze tak jasno wyszła. Według WD dałem 600g na 3kg surowca, ale nie wyglądało OK i dolałem jeszcze 400g. Krew kupiłem mrożoną w sklepie chińskim. Kolor był jasno czerwony. Wątróbki nie widzę.Załóż okulary! Wątróbka wieprzowa jest, 50g/kg, i zaraz poznajemy to w smaku. Tylko nie kroiłem w paseczki tylko surowa przepościłem z mięsem. Ja tez lubie bardzo kaszanke i nawet dobra mi wychodzi , ale w rodzinie jem ja tylko sama , dobrze ze chociaz z mala pomoca kolegi , bo 5kg to sama bym jadla caly rokTez ten sam problem, muszę sam większość wsuwać, ale moja szefowa trochę pomaga. Moje dzieci i niektórzy znajomi myślą ze ja jakiś neandertalczyk. http://www.sherv.net/cm/emoticons/confused/confusion-smiley-emoticon.gif Edytowane 8 Sierpnia 2015 przez redzed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Tylko nie kroiłem w paseczki tylko surowa przepościłem z mięsem. No i dalej nic nie widzę, ale już wiem dlaczego.Kroić się nie chciało w kosteczkę. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leosta Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Paweł masz anielską cierpliwość. Jesteś Anioł nie człowiek.Twoje wyroby są wyborne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Paweł masz anielską cierpliwość. Jesteś Anioł nie człowiek.Twoje wyroby są wyborne.Dziękuję. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Czasami coś tam ukręcę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Ojjj tak, to jest to co tygryski lubią najbardziej, szczególnie do dobrej, letniej lektury przy grillu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Paweł, bardzo ładny asortyment! Rok minął jak robiłem kaszankę. Czas tez aby coś wykręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko30 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Cześć Paweł, a to 4 zdjęcie to według którego przepisu?[Dodano: 16 sie 2020 - 19:15]Na patelnie do chłodnego chmielu było by OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pupior Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 17 Marca 2022 20 g soli na kg to nie za dużo? Jak dam zwykła krew to muszę dawać bulion z gotowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 17 Marca 2022 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 17 Marca 2022 20 g soli na kg to nie za dużo? A nawet za mało. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Marca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 18 Marca 2022 (edytowane) 20 g soli na kg to nie za dużoCzytasz recepturę z moich początków, więc 20 gramów to ilość średnia na wyroby, kiełbasy itd.W recepturach są 23 gramy na kg i to jest dobra ilość, a w praktyce jest tak, że kaszanka po wymieszaniu z przyprawami powinna być trochę przesolona, żeby po sparzeniu była dobra. Trzeba próbować.Jeśli chodzi o dolewanie rosołu czyt. tłuszczu, to chyba zależy od regionu, u mnie babcia zawsze mówiła, że kaszanka ma być tłusta, pieprzna i "majeranczna" a rzeźnik zawsze dolewał tłuszczu do wanienki z kaszanką, wszystko też chyba zależy od wsadu mięsno-tłuszczowego. Edytowane 18 Marca 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martyńka Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 2 Grudnia 2022 A propos kaszanki.Mężuś się pyta czy może być krew z gęsi do kaszanki.I czy mrożoną ktoś używał i czy taka dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Grudnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Mężuś się pyta czy może być krew z gęsi do kaszanki Z ilu gęsi macie krew, tak żeby wyszła wanienka kaszanki? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martyńka Opublikowano 2 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 2 Grudnia 2022 Prawdopodobnie z trzech gęsi.Jeszcze nie wiem ile dokładnie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.