wojs40 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 19 Października 2018 Proszęhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15027-chicken-wings-hot-wings-pikantne-skrzyde%C5%82ka-w-panierce/?hl=kfcEAnna tam podlinkowała dalej.I drugihttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14350-pizzahut-i-kfc/?hl=kfcDziękuję bardzo. Wbijałem w wyszukiwarkę nuggertsy, skrzydełka i nie mogłem znaleźć. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-609981 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 19 Października 2018 Drobiazg.Ja wbiłem tylko KFC Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-609984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetrusszym Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 24 Października 2018 Witam. Wędzę od 3 lat. Próbuję zrobić idealnego kurczaka wędzonego, takiego jakiego kupuję na ryneczku / targu / giełdzie w Zielonej Górze. Moje kurczaki są smaczne i soczyste ale smakują inaczej niż te z rynku, które moim zdaniem są idealne. Jak oni je robią? W czym tkwi sekret idealnego kurczaka? Bardzo proszę o pomoc, już nie wiem co mogę zmienić. Pozdrawiam, Rafał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-610581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 24 Października 2018 Bardzo proszę o pomoc, już nie wiem co mogę zmienić. Najpierw kolego napisz jak robisz tego Swojego kurczaka, bo tak z niczego to będzie Ci ciężko pomóc.!? Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-610582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 24 Października 2018 te z rynku, które moim zdaniem są idealne. Jak oni je robią? Najlepiej zapytaj A potem nam zdradzisz Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-610584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetrusszym Opublikowano 24 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 24 Października 2018 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc, już nie wiem co mogę zmienić. Najpierw kolego napisz jak robisz tego Swojego kurczaka, bo tak z niczego to będzie Ci ciężko pomóc.!? Wędzę połówki kurczaka w wędzarni borniak.Robiłem na kilka sposobów ale żaden nie dał idealnego smaku:1. Parzenie, peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem.2. Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Parzenie, wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem.3. Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem, Parzenie.4. Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem, albo jabłonią przez 2h, Wędzenie w temp. 80* olchą albo bukiem, albo jabłonią przez 1-1,5h (zamiast parzenia)5. Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem, albo jabłonią przez 3h, Pieczenie bez dymu w temp. 80* przez 1-1,5h (zamiast parzenia)6. Pieczenie bez dymu w temp. 80* przez 1-1,5h (zamiast parzenia). Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Wędzenie w temp. 55* olchą albo bukiem, albo jabłonią przez 3h,7. Wędzenie w temp. 80* olchą albo bukiem, albo jabłonią przez 2-2,5h (bez parzenia). Wędziłem tęż kilkoma podobnymi metodami z niewielkimi różnicami. Metody bez parzenia dają najlepszą soczystość.Najsmaczniejszy i mega soczysty wychodzi robiąc tą metodą:8. Peklowanie w solance ze zwykłej soli 8% przez 12-24 h, Pieczenie bez dymu w temp. 90* przez 0,5-1h. Otwarcie wędzarni na 5 minut (w tym czasie gorący kurczak błyskawicznie się osusza) Wędzenie w temp. 55* jabłonią przez 2h, Wędzenie w temp. 80-85* jabłonią przez 1-1,5h (zamiast parzenia). Edytowane 24 Października 2018 przez tetrusszym Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-610586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 29 Października 2018 Mamy gdzieś na forum przepis na kiszenie całych główek kapusty? jak szukałem to wszędzie poszatkowana jest. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611339 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 29 Października 2018 Mamy gdzieś na forum przepis na kiszenie całych główek kapusty? jak szukałem to wszędzie poszatkowana jest.Kisisz tak samo, jak poszatkowaną a dokładniej razem. Wycinasz głąby i wszystko.[Dodano: 29 paź 2018 - 15:49]Nie ma dodatkowej soli, ilość obliczamy do poszatkowanej, my tak robimy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611341 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 29 Października 2018 A to dziękuję Pawełku. Ciekawe czy da się ukisić kilka całych liści. Bo w sumie cała kapusta to za dużo. Ale pewnie można, to tak jak by do szatkowanej "wpadło" parę całych. Muszę spróbować. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 29 Października 2018 Ja też mam za sobą kiszenie kapusty w całości. W wiaderku 5 litrowym! Główkę pozbawiłem głąba, obtoczyłem poszatkowaną kapustą i zasoliłem (ha ha, żona to robiła, ale niech będzie że to ja HI) Do dziury po głąbie też wsypałem soli kłodawskiej. Po ukiszeniu były pyszne gołąbki. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611370 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 30 Października 2018 Po ukiszeniu były pyszne gołąbki. No właśnie ja też spotkałem się z takim przepisem i chciałem spróbować. Papcio, a długo kisiła się ta główka? Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611480 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 30 Października 2018 KochaniDawno temu miałam przepis i robiłam pierogi z serem.Do sera dawało się przesmażoną cebulę i bułkę tartą (a może coś jeszcze?)Było to w określonych proporcjach i wtedy najlepiej smakowały.Może ktoś z Was ma ten przepis ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 30 Października 2018 Do sera dawało się przesmażoną cebulę i bułkę tartą (a może coś jeszcze?) z cebulką i ziemniakami gotowanymi -to typowe ruskie ale z bułką tartą nie znam... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611534 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 30 Października 2018 Pamietam z dziecinstwa tylko leniwe pierogi i wlasnie bulka tarta z maselkiem byla jako polewa. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611550 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 30 Października 2018 bulka tarta z maselkiem byla jako polewa. o Tak Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611551 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 30 Października 2018 Annam, Muskiwszystko o czym piszecie, to co innego.Tu był mieszany ser (chyba mielony), cebula i bułka.Może coś więcej ale nie pamiętam.Takim farszem nadziewane pierogi i gotowane Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 31 Października 2018 Tu był mieszany ser (chyba mielony), cebula i bułka. Może coś więcej ale nie pamiętam. Co za trudność?Dodaj jeszcze soli, pieprzu młotkowanego i jedną przyprawę ziołową, jaką lubisz (można spróbować dodać jajko).Istotne będzie, ile dodać tej bułki, aby twaróg w środku nie popłynąl.Można zrobił eksperyment na małej ilości.I tak wyniki tego eksperymentu będą istotne dla tego konkretnego twarogu, dla innego już niekoniecznie.Daj znać, jak Ci wyjdzie cos fajnego Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 31 Października 2018 Daj znać, jak Ci wyjdzie cos fajnego Aniuprzepis zaginął wiele lat temu, zapewne przy przeprowadzce.Robiłam kilkukrotnie próby odtworzenia go ale niestety Kiedyś jeszcze na pewno spróbuję.Co wyjdzie? Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611594 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Alinko,przed chwilą przejrzałam wszystkie przepisy na nadzienie pierogów z twarogiem i jedno, co zauważyłam, proponuje się proporcje na 30 dkg twarogu 10 dkg suchego węglowodanu: ryżu, kaszki krakowskiej, kaszy gryczanej.Ta sama proporcja powinna być poprawna przy bułce tartej. Dodatkowo w każdym przepisie są dwa, trzy żółtka, bywają też posiekane jajka na twardo.Mam wiele starych książek kucharskich, również z potrawami wyłącznie wegetariańskimi, ale nie spotkałam żadnego z kompozycją twarogu i tartej bułki.[Dodano: 31 paź 2018 - 09:56]Znalazłam taki przepis w "Kucharzu Polskim": 969. Pierogi z sera i bułki1/2 kilo dobrego sera, twarogu, rozetrzeć w donicy na masę, aby Ŝadnych gruzełków nie było, wsypać 25 deka przesianej tartej bułki, wlać dwie łyŜki rozpuszczonego świeŜego masła, wsypać 30 gr. cukru i wbić 4 jaja, posolić i rozcierać wałkiem, aby się zrobiła jedna masa. Na dobrem utarciu sera i wyrobieniu z jajami zaleŜy dobroć pierogów. W końcu jeŜeli kto lubi, wsypać garść drobnych rodzynków, wymieszać i robić okrągłe gałki na ręku. Zagotować w płaskim obszernym rondlu duŜo wody, wrzucić pierogi, wodę posolić, uwaŜać aby leniwo się gotowały, bo muszą napęcznieć, przykryć rondel i spróbować czy juŜ dobre, 244 gdyŜ muszą się długo gotować, na przykład: gdy mają być podane na trzecią potrawę, to przed podaniem wazy naleŜy je wrzucić w wodę. Wybrawszy łyŜką durszlakową na półmisek, polać świeŜym masłem z rumianą bułeczką. Proporcja jest na 6 osób. Edytowane 31 Października 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 31 Października 2018 nie spotkałam żadnego z kompozycją twarogu i tartej bułki. Aniubardzo Ci dziękuję za poświęcony czas i chęć niesienia pomocy W tym przepisie istotnym składnikiem była smażona cebula.Wydaje mi się, że bułka tarta była takim jakby regulatorem gęstości farszu.Będę próbować w wolnym czasie odtworzyć przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Alinko,przychodzi mi do głowy jeszcze taka pasta do chleba: twaróg, smażona cebulka, jajko na twardo posiekane, pieprz, sól.Jako nadzienie do pierogów dodałabym łyżkę majonezu (lub twaróg rozrobić z miękkim masłem) i bułkę tartą.Nie należy zapominać, że podgrzany twaróg intensywnie wypuszcza serwatkę i powinna być ona wchłonięta przez skrobię, w tym wypadku bułkę tartą. Powiem Ci Alinko, że jak coś "za mną chodzi" to nie odpuszczam Edytowane 31 Października 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 31 Października 2018 Moja babcia czesto robila pierogiz serem z tym ze na slodko, nie dodawala bulki ale tak jak sugeruje Eanna moze wlasnie ona redukuje wyciek plynu z sera . ja np dodaje bulke do knedli ze sliwkami wdedy gdy sliwki sa inne niz wegierki i sa wodniste. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 31 Października 2018 Pomyślałam w tym momencie o pierogach z bryndzą.Do nadzienia cebulka przyrumieniona (delikatnie), jajko na twardo siekane, bulka dla redukcji płynu.Soli zero, bo bryndza jest słona. Nawet pieprzu bym nie dawała. Może listek świeżej szałwi? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-611603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 14 Listopada 2018 Szukam przepisu na "roladę po cygańsku". Jakiś czas temu jadłem w barze mlecznym. Schab jako roladka w środku no właśnie co.... na bank były ogórki kiszone i chyba koncentrat.Może ktoś robił coś podobnego? Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-612987 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 14 Listopada 2018 KarKan, ja robie co jakis czas Kurczaka po cygansku. Moze cos podobnego, tylko mieso nalezy zmienic na wieprzowe. Robie najpierw nadzienie. To sa papryka czerwona i zolta( nie pasuje mi w smaku tutaj zielona). Cebula( 2 sredniej wielkosci) pokrojona w drobna kostke. Do tego kilka lyzek przecieru i dodaje jeszcze 1-2 lyzki ketchup ( ale wlasnej roboty, daje taki jakby kwaskowy posmak ,inny od przecieru). Cebule eszklic, do tego dodaje pokrojona w paski papryke czerwona i zolta, nastepnie przecier, ketchup, sol pieprz i papryka slodka. wiadomo, dopasowuje to do naszego smaku . Kiedy wystygnie, nakladam nadzienie, do kurczaka. Kurczak przygotowuje w ten sposobm ze wyjmuje wszystkie kosci i zgrubienia jest pozostana bez kosci. Nakladam najpierw kilka lyzek masla, nastepnie farsz, zwinam i zwiazuje sznurkiem w kilku miejscach( kiedys probowalam wsadzic w siadke, ale po upieczeniu bylo niewypalem). W czasie pieczenia, staram sie obracac co jakis czas ta rolade, aby skora( pozostawiona na miesie) ladnie sie przypiekla i rumieniala. Zapomnialam dodac, ze zzewnatrz rowniez nacieram odrobina soli i papryki.. CZasem dodaje do tej zewnetrznej mieszanki odrobine ostrej papryki. Nie wiem, czy pomoglo to Tobie, przepis powstal na zasadzie,ze gdziec cos sporbowalam i na swoj sosob odtwaorzylam. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15556-szukam-przepisu-temat-dotyczy-ca%C5%82ego-forum/page/7/#findComment-613028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.