DZIADEK Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Grudnia 2017 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10416-w%C4%99dzonki-wo%C5%82owe-szynka-wo%C5%82owa/?hl=belwederska Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Szukam przepis na wędzoną wołowinęRobisz tak samo jak wieprzowine ,tzn jak szynke wp.wędzenie, tylko parzenie zrób do 70 st w środku. Edytowane 9 Grudnia 2017 przez kostek61 Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Drogie SiBySzukam przepisu na dobrą szynkę zrobioną sous vide. Zależy mi na:-braku peklowania - ma być na sobotę-przepisie, który będzie zawierał chociażby chwilową obróbkę w wyższych temperaturach - nie chcę bladej szynki gotowanej.-sprawdzonym przepisie.pomóżcie proszę.janusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ja moge polecic wykonczenie zeby nie byla taka tylko gotowana , przepis klasyczny na typowa BN szwedzka szynke 1 zoltko3 lyzki musztardy 1 lyzka miodu1 lyzeczka maki ziemniaczanej3 lyzki bulki tartej Wszystko oprocz bulki tartej dokladnie mieszamy ze soba smarujemy tym szynke , (szynka musi byc bez skory) posypujemy bulka tarta Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (225 st C) na jakies 10- 15 min do zezlocenia , szybko schadzamy , dla ladnego efektu wizualneg mozna powbijac w szynke pare gozdzikow. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 14 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Grudnia 2017 Dzieki, jakieś sugestie odnośnie czasu i temperatury? Mysle o 62°C i 10 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Wydaje mi sie ze jak na szynke - wiekszy kawalek miesa to 10 godz. jest stosunkowo za malo. Samo nagrzewanie sie do srodka do temp. 60 stopni zajmie duzo czasu. Jesli zalezy Ci na miekkosci to musisz potrzymac dluzej. który będzie zawierał chociażby chwilową obróbkę w wyższych temperaturach - nie chcę bladej szynki gotowanej. musisz wziasc pod uwage ze wyzsza temp. spowoduje bladszy kolor miesa. Proponuje Ci jeszcze raz przejrzenie tematu( o ile chcesz zastosowac metode sous vide) - https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14775-sous-vide-obr%C3%B3bka-termiczna-niskotemperaturowa/?do=findComment&comment=573211 Cytuj Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 15 Grudnia 2017 (edytowane) Łopatkę z warchlaka robiłam 16h w 62st.C. Była zrobiona "na granicy". W zasadzie powinnam 20h.Potem ją posmarowałam topionym masłem i opaliłam opalarką, bo nie miałam palnika gazowego.Była pyszna, różowa w środku i rumiana na zewnątrz.Wcześniej kruszała kilka dni w soli (bez pekli), przyprawach i winie. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz_p Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dziękuje za sugestie. Temperature dam na 62°C i spróbuje 24H. Jako, że podzieliłem szynke na 2 kawałki, spróbuje obu metod - piekarnika i opalania.ps. chyba ratujecie mi życie. . Opowiem jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Śledź w śmietanie..Wasze propozycje.? Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Bee Gees Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Śledzie najlepiej "beczkowe " wymoczyć , ikry i mlecze utrzeć i wymieszać ze śmietaną i drobno pokrojoną cebulką - połączyć i "guten apetit" .Do tego ziemniaki w mundurkach . Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Henio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) Co tu kombinować. Solony z beczki -wymoczyć do smaku-pokroić jak komu pasuje-pieprz tłuczony(nie mylić z mielonym kurzem)-cebulka bardzo drobno posiekana-wiejska kwaśna gęsta śmietana-to wszystko wymerdać i na dzień drugi z umundurowanymi kartoflami spożywać.Henio jak pisałem to twojego posta jeszcze nie widziałem. Edytowane 16 Grudnia 2017 przez krzysio59 Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 16 Grudnia 2017 (edytowane) No tak prosto tego nie widze. Pamietam za mlodu, sledzie byly w smietanie slodkiej, inni mieszali smietany (slodka/kwasna).teraz dodatki np. jablko, cebula itp.Do tego przyprawy rozniste..Probowalem tez sledzie z imbirem albo zielen angielskim. Edytowane 16 Grudnia 2017 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Moja mama takie robila ,pycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 16 Grudnia 2017 No widzisz Elus.. Nie wszyscy to znaja.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Jedyny problem ze mam wielkie trudnosci z kupnem sledzi jak u ruskiej nie kupie solonych to sa tylko wedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Wasze propozycje.?https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13214-rok-1957-prawie-wszystko-o-rybach/ https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14449-rok-1968-prawie-wszystko-o-%C5%9Bledziach/ Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 16 Grudnia 2017 Ja kiedys robiłam takiecebula,ogórek ,jabłko w kostke wymieszać z3 łyżki majonezu +1 łyzka musztardy + 1 kubek śmietany +jajko na twardo w kostkę + cukier i pieprz biały.Śledzie można delikatnie skropić octem lub potrzymać wcześniej w delikatnej zalewie octowej Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ja robie takie ..sledzie matias sos :smietana gesta kwasna , jablko scieram na tarcena grubych oczkach, dodaje sok z cytryny zeby nie sciemnialo, cebula w drobna bardzo kostke najlepiej biala , cukier sol i pieprz swiezo mielony dodaje na smak. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Slicznie dziekuje za odpowiedzi.. ???? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tax43 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Witam wszystkich zadymiaczy. Jestem po kursie w 2009 roku. Dawno nie robiłem rolady schabowej. Miałem ją w czasie kursu, ale nie pamiętam receptury. Proszę o wiadomości na ten temat. Pozdrawiam tax43. Edytowane 18 Grudnia 2017 przez EAnna Cytuj Wiesław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Ja korzystałam z ciekawego przepisu [faszerowana śliwką i orzechami]Mogę Ci odnależć ten przepis Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Szukam przepisu na zwykłe bułki, takie jak kupujemy w sklepie.Upiekłem z przepisu na opakowaniu mąki żytniej i wyszedł zakalec... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Przemek Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 8 Stycznia 2018 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6082-pieczywo-bulki-starej-daty/?p=176868 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Czytałem ten przepis, ale nie ma podanych czasów wyrastania ciasta.Potrzebuję na początek bardziej łopatologicznie, znaczy prosto. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 8 Stycznia 2018 (edytowane) Potrzebuję na początek bardziej łopatologicznie, znaczy prosto.https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=380133 Edytowane 8 Stycznia 2018 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.