Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Domowy wyrób wędlin


Subfora

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 209 tematów
  • 7501 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • Przez akwz47

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 824 tematów
  • 19692 odpowiedzi
Pierwsze wędzenie kiełbasy... - ostatni post przez 1Slawek1

Filmy technologiczne - zapraszamy na seans

  • 1 tematów
  • 2 odpowiedzi
Prace przygotowawcze - ostatni post przez Maxell

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 265 tematów
  • 3001 odpowiedzi
[Budujemy sami] Obórki dla kóz - ostatni post przez KSzef

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 188 tematów
  • 2246 odpowiedzi
Świeża wątróbka drobiowa il... - ostatni post przez impresjonizm

Jelita i Dodatki

  • 184 tematów
  • 3936 odpowiedzi
Nie wypłukane jelito - ostatni post przez mikas86

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 842 tematów
  • 38058 odpowiedzi
Nadziewarka Hendi - ostatni post przez norwegia2000

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 717 tematów
  • 16860 odpowiedzi
Parzenie niewędzonego mięsa - ostatni post przez Maxell

Technologia dla zaawansowanych

  • 63 tematów
  • 1005 odpowiedzi
Ekologiczne metody przetwór... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne,
  4. WWA

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1757 tematów
  • 55842 odpowiedzi
Modernizacja wędzarni na el... - ostatni post przez piurko

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 809 tematów
  • 21959 odpowiedzi
Kiełbasa na samej soli - ostatni post przez arkadiusz

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 367 tematów
  • 9376 odpowiedzi
Mięso łaciate - peklowane n... - ostatni post przez Zadyma w Siemcach

Wędliny dojrzewające

  • 136 tematów
  • 8114 odpowiedzi
Polędwica dojrzewająca - pr... - ostatni post przez StefanS

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 204 tematów
  • 6156 odpowiedzi
Kaszanka- prośba o pomoc - ostatni post przez sobol

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 268 tematów
  • 7047 odpowiedzi
Karkówka z praski - ostatni post przez jacekw21

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 200 tematów
  • 6103 odpowiedzi
Słonina Huzarska - ostatni post przez jacekw21

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 463 tematów
  • 9431 odpowiedzi
Smalec do chleba według Małgoś - ostatni post przez EAnna

Drób

  • 154 tematów
  • 3233 odpowiedzi
[Rok 1963] Zbiór norm techn... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 302 tematów
  • 6452 odpowiedzi
Rybki ala wędzarka allegro - ostatni post przez Todek

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 203 tematów
  • 2591 odpowiedzi
Kiełbasa z dzika - ostatni post przez Paweł1984

Grill

  • 71 tematów
  • 1433 odpowiedzi
Prosię z rożna - ostatni post przez Kaskader8888

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 66 tematów
  • 1452 odpowiedzi
Chleb pieczony w garnku - ostatni post przez ANNAM

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 42 tematów
  • 264 odpowiedzi
Przysmaki Borów Tucholskich - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 158 tematów
  • 3930 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez paszeko

Przepisy z różnych stron świata

  • 115 tematów
  • 3001 odpowiedzi
[Rosja, Ukraina] Szynki, ki... - ostatni post przez EAnna

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 164 tematów
  • 7243 odpowiedzi
Różny materiał na zrobienie... - ostatni post przez JAPA

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 98 tematów
  • 2389 odpowiedzi
[Bestseller] Pierwsza książ... - ostatni post przez Muski