|
-
KURSY - aktualne,
-
KURSY - archiwalne,
-
Informacje,
-
Szkoła w mediach
Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa
|
- 209 tematów
- 7504 odpowiedzi
|
- Zabezpieczone forum
- Przez
śniegol
- 15 lip 2020
|
|
-
FAQ dla początkujących zadymiaczy,
-
Pierwsze pytania,
-
Powinieneś wiedzieć,
-
Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.
|
- 911 tematów
- 21468 odpowiedzi
|
|
|
-
Wykład nr I: Rozbiór tuszy wieprzowej,
-
Wykład nr II: Rozbiór ćwierci wołowych,
-
Wykład nr III: Osłonki, jelita i przyprawy,
-
Wykład nr IV: Peklowanie,
-
Wykład nr V: Wyrób wędzonek,
-
Wykład nr VI: Wyrób kiełbas,
-
Wykład nr VII: Wytwarzanie wyrobów podrobowych,
-
Wykład nr VIII: Wyroby drobiowe,
-
Wykład nr IX: Wyrób konserw,
-
Wykład nr X: Wyroby z praski i szynkowaru,
-
Wykład nr XI: Wędzenie ryb
|
- 127 tematów
- 461 odpowiedzi
|
|
|
-
Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
-
Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
-
Przedwojenne receptury masarskie,
-
Tradycyjny chów zwierząt domowych,
-
Prasowy kącik retro
Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.
|
- 283 tematów
- 3057 odpowiedzi
|
|
|
-
Wieprzowina,
-
Wołowina,
-
Cielęcina,
-
Baranina,
-
Konina,
-
Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
-
Rozbiór zwierząt rzeźnych
|
- 196 tematów
- 2339 odpowiedzi
|
|
|
|
- 187 tematów
- 3984 odpowiedzi
|
|
|
-
Dymogeneratory,
-
Kociołki,
-
Krajalnice,
-
Maszynki do mięsa,
-
Mieszarki do farszu,
-
Nadziewarki,
-
Napędy do nadziewarek/mieszarek,
-
Noże,
-
Pakowarki próżniowe,
-
Rożna,
-
Szynkowary,
-
Termometry,
-
Wagi
|
- 885 tematów
- 39963 odpowiedzi
|
|
|
-
Peklowanie,
-
Obróbka cieplna,
-
Przechowywanie wędzonek,
-
Branżowe receptury masarskie,
-
Pomoce naukowe dla uczniów i studentów
Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.
|
- 744 tematów
- 17411 odpowiedzi
|
|
|
|
- 66 tematów
- 1048 odpowiedzi
|
|
|
-
Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
-
Wszystko o drewnie do wędzenia,
-
Wędzarnie regionalne,
-
WWA,
-
I Ogólnopolski Konkurs Amatorskich Wędzarni Tradycyjnych
Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.
|
- 1875 tematów
- 58355 odpowiedzi
|
|
|
Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...
|
- 858 tematów
- 22762 odpowiedzi
|
|
|
Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...
|
- 380 tematów
- 9645 odpowiedzi
|
|
|
|
- 147 tematów
- 8510 odpowiedzi
|
|
|
Salcesony, kiszki, pasztety i inne.
|
- 211 tematów
- 6271 odpowiedzi
|
|
|
Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek
|
- 274 tematów
- 7092 odpowiedzi
|
|
|
-
Domowe puszkowanie konserw
|
- 232 tematów
- 6587 odpowiedzi
|
|
|
-
Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy
|
- 483 tematów
- 9851 odpowiedzi
|
|
|
|
- 159 tematów
- 3297 odpowiedzi
|
|
|
-
Technologia przetwórstwa ryb
Wszystko o domowym przetwórstwie ryb
|
- 319 tematów
- 6709 odpowiedzi
|
|
|
-
Dzik,
-
Łoś,
-
Sarna,
-
Jeleń i daniel,
-
Zając,
-
Ptactwo łowne
|
- 207 tematów
- 2744 odpowiedzi
|
|
|
|
- 81 tematów
- 1515 odpowiedzi
|
|
|
-
Budowa,
-
Przepisy
|
- 75 tematów
- 1623 odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
|
- 54 tematów
- 276 odpowiedzi
|
|
|
-
Dzieci na diecie,
-
Dzieci zdrowe
|
- 19 tematów
- 644 odpowiedzi
|
|
|
Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii
|
- 165 tematów
- 4700 odpowiedzi
|
|
|
|
- 123 tematów
- 3032 odpowiedzi
|
|
|
Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.
|
- 169 tematów
- 7497 odpowiedzi
|
|
|
-
[Książki rekomendowane przez WB] Atlas rozbioru półtuszy wieprzowej krok po kroku
Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin
|
- 101 tematów
- 2472 odpowiedzi
|
|