Wędliny Domowe
Drukuj

Tak jak obiecałem, chcę pokazać mój wyrób z szynkowarki. Urządzenia wykonałem wzorując się na tych opublikowanych na stronie. Zamknięcia zrobiłem z taśmy jaką używa się do obejmek np. w samochodach. Takie taśmy plus zamek można kupić w sklepie z metalowymi częściami, sprężyna od tapicera, talerzyk z nierdzewki wykonał kolega, puszki z firmy "Tadar" - sklep internetowy.
Mięso z rozbioru szynek wykonane wg receptury "kiełbasa krakowska parzona" parametry peklowania i parzenia wg informacji ze strony (peklowanie 24 godz. parzenie 2 godz. w temperaturze 72-75 st C.; studzenie śnieg w wiadrze 6 godz., a później lodówka 12 godz. i konsumpcja).
Obecnie pekluję 3 szynki ( staropolska, wiejska , litewska) oraz schab a'la parmeński.



Pozdrawiam

JANUSZ

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież