Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 203 tematów
  • 7122 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez kaandrzej

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 779 tematów
  • 18632 odpowiedzi
Nabijanie kiełbasy 12 godzi... - ostatni post przez Marek z Bielska

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 232 tematów
  • 2953 odpowiedzi
Jak opracować dokumentacje... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 170 tematów
  • 2098 odpowiedzi
Jakość mięsa świń polskich... - ostatni post przez Maxell

Jelita i Dodatki

  • 182 tematów
  • 3898 odpowiedzi
Gdzie polecacie zakupić jel... - ostatni post przez wędzarz76

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 795 tematów
  • 35991 odpowiedzi
Wybór nadziewarki. - ostatni post przez Alinka

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 680 tematów
  • 16221 odpowiedzi
Zagadka technologiczna - mięso - ostatni post przez Maxell

Technologia dla zaawansowanych

  • 59 tematów
  • 1011 odpowiedzi
[Ciekawe][Część I i II] Sub... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1655 tematów
  • 53851 odpowiedzi
Kubuss buduje - ostatni post przez sverige2

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 787 tematów
  • 21432 odpowiedzi
Pytania i porady - wątek og... - ostatni post przez andrzej k

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 348 tematów
  • 8922 odpowiedzi
Zielone plamy w szynce i po... - ostatni post przez miro

Wędliny dojrzewające

  • 109 tematów
  • 6974 odpowiedzi
Nie tylko poledwicowy ekspe... - ostatni post przez @halusia@

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 195 tematów
  • 5966 odpowiedzi
Necówka EAnny - ostatni post przez Todek

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 252 tematów
  • 6888 odpowiedzi
Chicken Adelmann - ostatni post przez bilu72

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 185 tematów
  • 5810 odpowiedzi
Pasteryzacja w piekarniku - ostatni post przez Alinka

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 443 tematów
  • 8966 odpowiedzi
Unikat [Rok 1901] Kwasy ros... - ostatni post przez Maxell

Drób

  • 144 tematów
  • 3155 odpowiedzi
Przetwórstwo mięsa drobiu -... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 280 tematów
  • 6261 odpowiedzi
Wędzenie jesiotra - ostatni post przez arkadiusz

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 189 tematów
  • 2343 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez Muski

Grill

  • 69 tematów
  • 1413 odpowiedzi
[Rok 1939] Smak jest duszą... - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 63 tematów
  • 1405 odpowiedzi
Budowa altany z piecem do c... - ostatni post przez lelek40

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 34 tematów
  • 226 odpowiedzi
[WLKP] Ślepe ryby - ostatni post przez Mlex

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 16 tematów
  • 599 odpowiedzi
Parówki i serdelki dla wnuków - ostatni post przez Gwayi

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 151 tematów
  • 3778 odpowiedzi
Pastrami EAnny wg Tusiaczka - ostatni post przez electra

Przepisy z różnych stron świata

  • 105 tematów
  • 2863 odpowiedzi
[Węgry] Szybki gulasz węgie... - ostatni post przez Maxell

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 156 tematów
  • 7043 odpowiedzi
Feniksowe dłubanie - ostatni post przez Alinka

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 93 tematów
  • 2155 odpowiedzi
Domowe przetwory z mięsa W.... - ostatni post przez Pontiak

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 178 tematów
  • 6466 odpowiedzi
Makaron NAPOLI - potrawy z... - ostatni post przez Maxell

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1019 tematów
  • 51177 odpowiedzi
Wędkarze zadymiacze łączcie... - ostatni post przez cezar

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 315 tematów
  • 47145 odpowiedzi
Życzenia urodzinowe, imieni... - ostatni post przez Alinka

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 706 tematów
  • 82168 odpowiedzi
Todkowe zadymianie, a może... - ostatni post przez Todek

Zloty i spotkania


  1. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  2. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  4. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  6. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  9. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  10. X OLZWB,
  11. IX OZWB,
  12. VIII OZWB,
  13. VII OZWB,
  14. VI OZWB,
  15. V OZWB,
  16. IV OZWB,
  17. III OZWB,
  18. II OZWB,
  19. I OZWB,
  20. Zloty Regionalne,
  21. Spotkania towarzyskie,
  22. Wycieczki,
  23. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 961 tematów
  • 49580 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez janusz_p

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 725 tematów
  • 13548 odpowiedzi
Gadżety z Lidla i innych mi... - ostatni post przez osid

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1115 tematów
  • 48342 odpowiedzi
Bla, bla, bla - ostatni post przez Muski

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 180 tematów
  • 4857 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez @halusia@

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 310 tematów
  • 22264 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez redzed





Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


lorem ipsum


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl


lorem ipsum

 
  • 622377 Napisanych postów
  • 51185 Wszystkich użytkowników
  • Agulek191 Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

316 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

18 użytkowników, 298 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, krzysiekto, Jakubosiu, Franko, Google, EAnna, ZLeP, roger, Romii, Gwayi, Kurok syn Jarka, NIKT_, nestor, andyfer, Ambroży, Alinka, slawekr, StefanS, sonicsquad, Agulek191