Wędliny Domowe
Email Drukuj

Konserwa z boczku z dodatkiem przypraw:



  • 1 kg świeżego boczku z mielonego na oczku 8mm
  • odrobina skorek zmielona na najmniejszym oczku

Przyprawy: (ilość wg. uznania)

  • peklosol 2 łyżki
  • czosnek 1-2 łyżeczki, może być świeży
  • cebula 3 średnie główki, również zmielone na oczku 8mm
  • pieprz biały i czarny
  • papryka ostra (ja użyłem przyprawy do salami pepperoni)
  • suszone liście maggi
  • sol zwykła do smaku

Wszystko dokładnie wyrobić, odstawić na kilka godzin w zimne miejsce. Następnie zapakować do słoików ale nie do końca! resztę zalać woda zrobi się pyszna galaretka. Parzenie ok. 1 godziny w temperaturze 80 st.C. Później już tylko zostaje degustacja z zimnym piwem.

A tak to wszystko wygląda:





Autor: Tier

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież