Wędliny Domowe
Drukuj

Cześć Zadymiacze!

W zeszłym roku kiedy Wy bawiliście sie na zjeździe, ja przedzieliłem garaż ścianką z rygipsu i powstało pomieszczenie ok. 3x3 m. I tak zacząłem spełniać moje marzenie o małej hobby masarni. Wykafelkowałem 3 ściany (na czwartej stoi lodówka, a zaniedlugo dojdzie jeszcze regal z nierdzewki), założyłem instalacje elektryczną, oraz wspólnie z kolegą wodę i kanalizacje. Nie wiem czy Maxell pamiętasz, ale w zeszłym roku prosiłem Cię o pomoc przy kupnie wędzarni. Poleciłeś mi wtedy gazową wędzarnię Stawianego, ale była dla mnie trochę za droga. Udało mi sie kupić podobna używaną wędzarnię z Fa. Belonia, w bardzo dobrym stanie, którą trochę przerobiłem (miała taki głupawy czerwony daszek). Wędzenie wychodzi 1A, nie robi tyle przyjemności co normalne drzewem ale ze względu na sąsiadów nie mam innej możliwości. Do pełnego szczęścia potrzebuje jeszcze regalu z nierdzewki i takiego małego stoliczka na kółkach pod kuter.
Przesyłam trochę zdjęć:


Bawię się w elektryka


Właśnie kończę kafelkować ściany w nowej masarni


Testowanie nowego grilla (kotlet, karczek i 2 kurczaki)




A tutaj mój nowy stół (w budowie)


Moje pierwsze masarzenie (krakowska, szynkowa, i troche cienkiej surowej do grzania)







Moj nowy używany wędzarnik. Gazowy z termostatem, wykonany z podwójnej blachy nierdzewnej, izolowany. Mogę wędzić ok 40-50 kg wyrobów.


W ten sposób odprowadzam dym.



Pozdrawiam Yogi

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież