Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zmień widoczność Domowy wyrób wędlin Domowy wyrób wędlin

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Nasza Szkoła Domowego Masarstwa


  1. KURSY - aktualne,
  2. KURSY - archiwalne,
  3. Informacje,
  4. Szkoła w mediach

Tutaj znajdziecie wszystkie informacje dotyczące Szkoły Domowego Masarstwa

  • 209 tematów
  • 7501 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez akwz47

Dla początkujących


  1. FAQ dla początkujących zadymiaczy,
  2. Pierwsze pytania,
  3. Powinieneś wiedzieć,
  4. Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby

Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.

  • 842 tematów
  • 19919 odpowiedzi
Surowe wędliny po prawidłow... - ostatni post przez Muski

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci


  1. Wykład nr I: Rozbiór tuszy wieprzowej,
  2. Wykład nr II: Rozbiór ćwierci wołowych,
  3. Wykład nr III: Osłonki, jelita i przyprawy,
  4. Wykład nr IV: Peklowanie,
  5. Wykład nr V: Wyrób wędzonek,
  6. Wykład nr VI: Wyrób kiełbas,
  7. Wykład nr VII: Wytwarzanie wyrobów podrobowych,
  8. Wykład nr VIII: Wyroby drobiowe,
  9. Wykład nr IX: Wyrób konserw,
  10. Wykład nr X: Wyroby z praski i szynkowaru,
  11. Wykład nr XI: Wędzenie ryb

  • 89 tematów
  • 245 odpowiedzi
Odcinek 6. Mielonka indycza: - ostatni post przez Artur Wędzarz

Polska tradycja masarska


  1. Jak otworzyć małą, tradycyjną masarnię,
  2. Technologia produkcji w małej, tradycyjnej masarni,
  3. Przedwojenne receptury masarskie,
  4. Tradycyjny chów zwierząt domowych,
  5. Prasowy kącik retro

Forum, w którym znajdziecie materiały dotyczące kultywowanej do dziś, polskiej tradycji masarskiej.

  • 275 tematów
  • 3036 odpowiedzi
[RDH] Rolniczy Handel Detal... - ostatni post przez Maxell

Mięso


  1. Wieprzowina,
  2. Wołowina,
  3. Cielęcina,
  4. Baranina,
  5. Konina,
  6. Mikrobiologia mięsa i jego przetworów,
  7. Rozbiór zwierząt rzeźnych

  • 193 tematów
  • 2266 odpowiedzi
Udziec barani - ostatni post przez Atrax

Jelita i Dodatki

  • 185 tematów
  • 3936 odpowiedzi
Sklepy oraz hurtownie artyk... - ostatni post przez Maxell

Sprzęt


  1. Dymogeneratory,
  2. Kociołki,
  3. Krajalnice,
  4. Maszynki do mięsa,
  5. Mieszarki do farszu,
  6. Nadziewarki,
  7. Napędy do nadziewarek/mieszarek,
  8. Noże,
  9. Pakowarki próżniowe,
  10. Rożna,
  11. Szynkowary,
  12. Termometry,
  13. Wagi

  • 851 tematów
  • 38762 odpowiedzi
Kto posiada Dymbox'a? - ostatni post przez Cressi

Podstawy technologii


  1. Peklowanie,
  2. Obróbka cieplna,
  3. Przechowywanie wędzonek,
  4. Branżowe receptury masarskie,
  5. Pomoce naukowe dla uczniów i studentów

Surowce i dodatki do wyrobu wędlin. Peklowanie. Obróbka cieplna.

  • 724 tematów
  • 17020 odpowiedzi
Peklowanie pomocy - ostatni post przez jacekw21

Technologia dla zaawansowanych

  • 64 tematów
  • 1013 odpowiedzi
Metody zabezpieczania i utr... - ostatni post przez Maxell

Wędzarnie. Budowa i obsługa


  1. Moja wędzarnia. Prezentacje i relacje z budowy,
  2. Wszystko o drewnie do wędzenia,
  3. Wędzarnie regionalne,
  4. WWA

Miejsce na tematy związane z budową wędzarni i prawidłową ich eksploatacją.

  • 1802 tematów
  • 56891 odpowiedzi
Zakup wędzarni - ostatni post przez quadro555

Kiełbasy

Kiełbasy suche, pieczone, parzone, surowe i inne...

  • 829 tematów
  • 22312 odpowiedzi
Szare oczko w kiełbasie - ostatni post przez andrzej k

Wędzonki

Szynki, balerony, polędwice, boczki i inne pyszności...

  • 370 tematów
  • 9462 odpowiedzi
Moje wyroby - fafon - ostatni post przez T800

Wędliny dojrzewające

  • 137 tematów
  • 8214 odpowiedzi
Polędwica dojrzewająca - pr... - ostatni post przez Muski

Wędliny podrobowe

Salcesony, kiszki, pasztety i inne.

  • 208 tematów
  • 6188 odpowiedzi
Mi-Szużuk kazachski przysmak - ostatni post przez electra

Wyroby z szynkowarki

Wszystko na temat domowych wyrobów z szynkowarek

  • 270 tematów
  • 7057 odpowiedzi
[Rosja] Kiełbasa w puszce -... - ostatni post przez quadro555

Konserwy


  1. Domowe puszkowanie konserw

  • 219 tematów
  • 6332 odpowiedzi
Słonina z przyprawą z Biało... - ostatni post przez jacekw21

Wyroby garmażeryjne


  1. Stołówki, bary, kasyna, kolonie i obozy

  • 477 tematów
  • 9535 odpowiedzi
[Rosja] Domowe kiełbaski z... - ostatni post przez Maxell

Drób

  • 156 tematów
  • 3254 odpowiedzi
[Rosja] Pyszna pierś z kurc... - ostatni post przez Maxell

Ryby


  1. Technologia przetwórstwa ryb

Wszystko o domowym przetwórstwie ryb

  • 306 tematów
  • 6513 odpowiedzi
Makrela wędzona... - ostatni post przez cezar

Dziczyzna


  1. Dzik,
  2. Łoś,
  3. Sarna,
  4. Jeleń i daniel,
  5. Zając,
  6. Ptactwo łowne

  • 203 tematów
  • 2629 odpowiedzi
Moje zmagania z dzikiem - ostatni post przez Maxell

Grill

  • 78 tematów
  • 1493 odpowiedzi
[Gruzja] Kupaty pieczone na... - ostatni post przez Maxell

Z chlebowego pieca...


  1. Budowa,
  2. Przepisy

  • 72 tematów
  • 1523 odpowiedzi
Chleb domowego wypieku - pr... - ostatni post przez nestor

Wałówka

  • 9 tematów
  • 110 odpowiedzi
Zaczynamy - ostatni post przez bialymis81

Regionalne przysmaki

  • 43 tematów
  • 264 odpowiedzi
Smaki pogranicza. Podlasie - ostatni post przez Maxell

Mamo, zrób mi parówki


  1. Dzieci na diecie,
  2. Dzieci zdrowe

  • 17 tematów
  • 619 odpowiedzi
Parówki z indyka wg El Kome... - ostatni post przez El komendante

Pozostałe wyroby

Domowe wyroby wędliniarskie nie mieszczące się w żadnej z powyższych kategorii

  • 158 tematów
  • 3942 odpowiedzi
Moje dzisiejsze wypieki - ostatni post przez nestor

Przepisy z różnych stron świata

  • 117 tematów
  • 3012 odpowiedzi
[Rosja] Rolada serowa - ostatni post przez Maxell

Kącik majsterkowicza

Dla wszystkich "złotych rączek" i nie tylko.

  • 165 tematów
  • 7285 odpowiedzi
Jak schłodzić ziemiankę? - ostatni post przez Pacan Wojciech

Książki i Filmy

Książki i filmy związane z tematyką domowego wyrobu wędlin

  • 99 tematów
  • 2420 odpowiedzi
Lista chętnych do zakupu ks... - ostatni post przez Jacek53

Zmień widoczność O wszystkim O wszystkim

  Forum Podsumowanie Ostatni post

... w kuchni


  1. Tutaj dobrze zjesz

Tutaj można dzielić się wiedzą na temat przygotowywania potraw z wykorzystaniem naszych wyrobów.

  • 194 tematów
  • 6915 odpowiedzi
[Rosja] Kwas wiśniowy na upały - ostatni post przez electra

Kluby i Grupy Dyskusyjne


  1. Dyskusyjny Klub Absolwentów SDM,
  2. Dyskusyjny Klub Zadymiaczy Mundurowych,
  3. Dyskusyjny Klub Zdrowia,
  4. Klub Miłośników Fotografii,
  5. Kącik piekarniczo-cukierniczy,
  6. Grupa Miłośników Domowych Trunków,
  7. Sery i inne wyroby nabiałowe,
  8. Klub Miłośników Ogrodów,
  9. Grzyby hodowlane,
  10. Klub Miłośników Wędkarstwa,
  11. Motocykliści WB

  • 1056 tematów
  • 52639 odpowiedzi
Jaką mąkę na chleb pszenny... - ostatni post przez struc

Ludzie


  1. Kącik przydatnych porad,
  2. Nigdy o Was nie zapomnimy

Czyli o nas samych. Chcesz się przedstawić, porozmawiać o zainteresowaniach - to miejsce jest dla Ciebie.

  • 339 tematów
  • 49564 odpowiedzi
Przywitanie - ostatni post przez krystian252

Moje wyroby


  1. Kąciki Kuchenne,
  2. Nasze Spółdzielnie Koleżeńskie

Miejsce na galerie prezentujące nasze wyroby

  • 760 tematów
  • 88486 odpowiedzi
Atraxowe dymienie - ostatni post przez quadro555

Zloty i spotkania


  1. V Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  2. IV Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  3. III Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem ,
  4. II Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  5. I Ogólnopolski Zimowy Zlot w Zakopanem,
  6. V Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  7. IV Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  8. III Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci ,
  9. II Międzyregionalny Zlot Wędzarniczej Braci,
  10. I Ogólnopolskie Mistrzostwa Masarzy Amatorów,
  11. XI OLZWB,
  12. X OLZWB,
  13. IX OZWB,
  14. VIII OZWB,
  15. VII OZWB,
  16. VI OZWB,
  17. V OZWB,
  18. IV OZWB,
  19. III OZWB,
  20. II OZWB,
  21. I OZWB,
  22. Zloty Regionalne,
  23. Spotkania towarzyskie,
  24. Wycieczki,
  25. Miejsca naszych zlotów i spotkań

Sprawy związane z naszymi zlotami

  • 1025 tematów
  • 51928 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Maxell

Ogólnopolska Giełda Wyrobów Domowych


  1. Giełda

Kupię, sprzedam, zamienię... Sprzęt, akcesoria, surowce do wyrobu wędlin.

  • 750 tematów
  • 13361 odpowiedzi
Kupię wędzarnię Borniak - ostatni post przez jac007

Hyde-Park

Wszystkie sprawy, które nie mieszczą się w innych kategoriach.

  • 1156 tematów
  • 51851 odpowiedzi
Znalezione w sieci - ostatni post przez TOSHIBA

Zmień widoczność Sprawy techniczne i organizacyjne Sprawy techniczne i organizacyjne

  Forum Podsumowanie Ostatni post

Fundacja "Wędzarnicza Brać"

Tematy związane z naszą Fundacją

  • 11 tematów
  • 207 odpowiedzi
Inwentaryzacja sprzętu - ostatni post przez Maxell

Nasza historia...


  1. Kopia Czarnej Oliwki,
  2. Tematy archiwalne

Tutaj znajdują się zapisy z początków naszej działalności na forum Czarnej Oliwki oraz Tematy archiwalne.

  • 24 tematów
  • 2640 odpowiedzi
Podziękowanie - 10 rocznica... - ostatni post przez Todek

Sprawy związane ze stroną główną wedlinydomowe.pl

Tu piszcie o swoich problemach i uwagach związanych ze stroną główną.

  • 187 tematów
  • 4930 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez Woytas

Sprawy związane z Forum

Tu piszcie o problemach w funkcjonowaniu Forum i o swoich pomysłach na zmiany.

  • 333 tematów
  • 25129 odpowiedzi
Zdjęcie
  • Zabezpieczone forum
  • przez tompi





Główne nagrody w drugiej edycji konkursu pomocy stronie:






Produkcja białej kiełbasy w naszej Szkole Domowego Masarstwa:



Nadchodzące wydarzenia

Brak nadchodzących wydarzeń

Najnowsze tematy


POMOC DLA STRONY:


Polecane strony:


szkoladomowegomasarstwa.pl


english







Najnowsze informacje:


certyfikat

Sklepy rekomendowane przez WB:


wyroby-domowe.pl


swojskiwyrob.pl


wedzarnie.com.pl

 
  • 657667 Napisanych postów
  • 55536 Wszystkich użytkowników
  • arrturro Najnowszy użytkownik
  • 27609 Najwięcej aktywnych

663 aktywnych użytkowników (w ciągu ostatnich 15 minut)

6 użytkowników, 657 gości, 0 anonimowych   (Wyświetl pełną listę)

Bing, Google, Slawek5791, wykaratka, Atrax, NIKT_, Gofer2005, rajka