Wędliny Domowe
Drukuj

Witajcie.

W załączeniu przesyłam kilka fotek z pierwszego, tegorocznego wędzenia węgorzy.
Czyszczenie:


Ociekanie po wyjęciu z solanki i opłukaniu w zimnej wodzie:


Przed włożeniem do wędzarni


Zakładanie na drążek:


Temperatura wędzenia:


Wędzenie ok. 3 godz.:


Sprawdzanie stopnia uwędzenia (jeszcze mało):


Teraz O.K.:


Ten obrazek mówi sam za siebie:


...i wreszcie ten najbardziej oczekiwany moment - degustacja:


Wędzenie wykonaliśmy zgodnie z moim wcześniejszym przepisem, umieszczonym na stronce - "Węgorz po poznańsku" - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1016.

Pozdrawiam
jurek52

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież