Wędliny Domowe
Email Drukuj

Składniki:

4 piersi kurczaka (bez skóry i kości)
4 udka kurczaka (bez skóry i kości)
1/2 szklanki posiekanych suszonych śliwek
1 łyżeczka suszonego tymianku
4 łyżeczki masła
2 białka
2 łyżki wina porto

Przygotowanie:

Udka kurczaka zmielić przez maszynkę na grubym oczku i wymieszać na jednolitą masę z białkami, śliwkami, tymiankiem, masłem i winem. Piersi kurczaka lekko rozbić i ciasno zawinąć nadzienie. Wędzić gorącym dymem (około 70 st.C – 80 st.C) przez około półtorej godziny aż mięso będzie złocisto brązowe.

Smacznego

Autor: ChefPaul

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież